Úvod » Ořechy, ořechová másla, sušené plody, semínka » Lyofilizovaná švestka 45g Natu
Mrazem sušená švestka si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovává většinu původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah živin.
Lyofilizace je odborný název pro sušení potravin mrazem, díky čemuž se zachová výrazně větší množství živin než při klasickém sušení horkým vzduchem.
Švestka je plodem slivoně švestky, která je hojně rozšířena po celém mírném pásu severní polokoule.
Mrazem sušené švestky jsou lehké, voňavé a krásně křupavé. Při kontaktu s vodou změknou a navrací se téměř do původního stavu. Sladkou chuť švestek si tak můžete dopřát po celý rok.
Použití
Mrazem sušené švestky mají široké uplatnění:
Věděli jste, že?
Švestky se pěstují v Evropě už od 5 století našeho letopočtu. Jejich původ je však datován mnohem dříve. Důkazem jsou pecky nalezené při archeologických vykopávkách z doby starého Říma.
Země původu: Srbsko
Složení: 100% mrazem sušené švestky