- Glycyrrhiza glabra příznivě působí na optimální zažívání u citlivých osob
- Curcuma longa prospívá správné činnosti trávicího traktu
- Foeniculum vulgare podporuje zažívání a přispívá k pročištění
- Terminalia chebula příznivě ovlivňuje žaludečně-střevní činnost
- Terminalia bellirica pozitivně ovlivňuje trávení a střevní peristaltiku
- Emblica officinalis harmonizuje činnost trávicí soustav
Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení. Jednotlivé části bylin (květy, plody, semena, stonky, listy, kůra, oddenky a kořeny) jsou cíleně rozemlety na jemné části, aby mohlo dojít k jejich homogennímu promísení, které zaručuje nejkvalitnější účinnost ájurvédských směsí. Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé nejlépe ráno před snídaní, během dne jednu hodinu před jídlem a večer před spaním po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení. Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.
Složení
glycyrrhiza glabra, curcuma longa, zingiber officinale, terminalia bellirica, terminalia chebula, foeniculum vulgare, emblica officinalis, asparagus racemosus, trigonella foenum-graecum, cuminum cyminum, ocimum sanctum, carum carvi
Hmotnost
100 g sypaného čaje
Doporučené dávkování
2–3 šálky za den
Příprava
Jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3–5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat