Vincentka je zbytková mořská voda.
Obsahuje biogenní prvky jako je lithium, rubidium, cesium, měď, zinek, vanad, chrom, kobalt
Složení: Silně mineralizovaná minerální voda hydrogenuhličitano-chlorido-sodného typu. Odželezněno.
Návod k přípravě: Většinou se Vincentka podává 2 x denně na lačno před snídaní a před večeří v dávce cca 2,5 – 3,5 dcl. Účinná pitná kúra má trvat 15 až 20 dnů. Popíjí se studená nebo ohřátá. Jako prevence se pije studená nebo použije k ředění ovocných šťáv, na zálivku zeleninových salátů. Kontraindikována je pouze u lidí se selhávajícími ledvinami. Opatrnosti je třeba u pacientů s onemocněním ledvin a s otoky dolních končetin. Poraďte se s lékařem.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): Kationy: Li+ 11,1 mg, Na+ 2 447,0 mg, K+ 134,0 mg, Ca2+ 258,0 mg, Mg2+ 15,6 mg. Ba2+ 6,99 mg. Aniony: F- 3,08 mg, Cl- 1 761,0 mg, I- 6,36 mg, HCO3- 4 853,0 mg, HCO2- 311,0 mg. Celková mineralizace 9 854 mg/l.
Skladování: Uchovejte v temnu.
Legislativní zařazení: Nealkoholický nápoj – minerální voda