Úvod » Ochucovadla » Miso Genmai - hnědá rýže 400g MUSO
Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletí ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…
Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
V Dobrotách léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských specialitách. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.
Tipy na použití:
Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.
Výroba misa:
Další druhy misa, které máme v nabídce:
Složení: sójové boby, hnědá rýže, hnědá rýže, mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Lze smíchat půl napůl i s jiným druhem miso past.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 681 kJ/163 kcal; tuky: 7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; sacharidy: 9,1 g; cukry: 8,2 g; vláknina: 7,7 g; bílkoviny: 12,1 g; sůl: 10,3 g
Alergeny: Sója.
Skladování: Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Legislativní zařazení: Sójový výrobek – miso