Jasmínová rýže je nejrozšířenější a nejoblíbenější druh rýže v asijské kuchyni. Je charakteristická je tím, že má jemnou květinou vůni. Podobá se rýži basmati, ale po uvaření se více lepí. Je vhodná do nákypů, ale také jako příloha.
Rýže je nejrozšířenější obilovinou na světě a pěstuje se v tisícíh druhů. Obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek a vlákniny, je lehce stravitelná a přirozeně bezlepková.
Složení: rýže jasmínová*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 20 minut.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1486 kJ/355 kcal; tuky: 0,7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 80,3 g; z toho cukry: 0,3 g; bílkoviny: 6,1 g; sůl: 0,09 g.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.