Čočka je vysoce energetická a výživná luštěnina, která obsahuje jen málo tuků. Je bohatá na kyselinu listovou a železo.
Tmavozelená čočka je oblíbená zejména v evropské kuchyni.Je bohatá na bílkoviny 26% a při vaření si udržuje tvar. Proto je vhodná na vaření,jako příloha a nebo do salátů.
Složení: čočka tmavozelená*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Tmavozelenou čočku neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15 - 25 minut.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1348 kJ/319 kcal; tuky: 1,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 60,3 g; z toho cukry: 1,8 g; bílkoviny: 24,3 g; sůl: 0,005 g.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny – čočka velkozrnná