Cizrna dodává tělu významné množství bílkovin, jehož obsah je stejný nebo větší než v mase či vejcích. Z minerálů stojí za zmínku železo (třikrát více než v mase), draslík, hořčík, vápník a zinek.
Dodává tělu mnoho energie a je zdrojem nejdůležitějších živin.
Složení: cizrna* (hrách římský). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Cizrnu namočte na 8 - 12 hodin, propláchněte a vařte do měkka 1 - 1,5 hodiny.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1525 kJ/364 kcal; tuky: 6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,639 g; sacharidy: 60,7 g; z toho cukry: 10,3 g; bílkoviny: 19,3 g; sůl: 0,16 g.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny – cizrna